HTML

Életváltó

Lesz szó önmegismerési folyamatokról, küzdelmekről, boldogságcseppekről, félelmekről, családról, gyerekekről, esti mesékről, türelemről, élvezetekről, naplementéről, barátokról, önbizalomról, adottságokról, mezőkről, testvérről, társról, elbizakodottságról, génekről, apáról és anyáról, csillagokról, sportról, hitről, tengerről és óceánról, Istenről és Sátánról, beszédhibáról, álmokról, holdról, nagyiról, zenéről, harmóniáról, mennyországról és pokolról, és mindenről, ami kapcsolatban áll a csodával.

Friss topikok

  • Dechert Áron: Hát... Ilyen szilárd következtetéseket még nem mernék levonni, de lehetséges, erre jutunk majd. (2015.02.03. 11:02) Jel
  • Dechert Áron: Azon vagyok fater, hiszen erről (is) beszéltünk, hogy csak így van értelme... (2014.09.29. 22:27) Itiner - mert nincs egyetlen legjobb út
  • Dechert Áron: Ünneplés megvolt, nem ráülésre próbálok odafigyelni, kesztyűvel pedig - amelyeket fel kell venni -... (2014.07.29. 16:05) 216/151 - és ami mögötte van
  • Dechert Áron: @kiborít: Jaja. Határidők...:-) sokszor már úgy érzem: a privát életben nem is nagyon szabadna hat... (2014.07.22. 11:23) Egy kis ember Nagy terve
  • Dechert Áron: @hezitálós: Örülök, amikor olyan visszajelzés érkezik, amelyikről érzem: nemcsak magamnak mutat je... (2014.06.30. 13:27) Amikor... (boldog meglepődött vagy)

Címkék

Mert gyengének lenni baromi kényelmes. Egy ideig...

2014.06.18. 12:20 Dechert Áron


Megnyugtató(bb) volna úgy elmélkedni a mentális és szellemi gyengeség fogalmáról, hogy a magam részéről már legalább egy lépéssel tartok előrébb annál, hogy felállítottam a diagnózist. Ja, igazán jó volna, de nincs így. Lépésről csak álmodozom, így a "leheletnyi moccanás" mozdulatsor érzékletesebb, és ami fontosabb: pontosabban konvergál az igazsághoz.
Bizonyára mindenkinél - akit elkezd zavarni, hogy nincs ereje ehhez-ahhoz -, más-más motiváció váltja ki az igényt arra, hogy megfogalmazza azt: honnan, mihez, és milyen adottságokkal felvértezett erőforrásokat szükséges összekuporgatnia egy győzedelmes csata megvívásához a gyengeséggel. Merthogy az bizonyos, ha az ember belevág, akkor legalább egy valamivel tisztában kell lennie: ez bizony küzdelem a javából. Itt a gyengeséget képviselő harcos az esetek túlnyomó részében belead apait-anyait. Még csak azt sem jelenthetjük ki, hogy tisztességtelen eszközöket vet be, de hogy minden egyes rész sikerért szükséges megharcolni vele a végső győzelem, az akaraterő megszületése és felnevelése érdekében, afelől senkinek még csak kétsége se legyen. Merthogy nem kérdés, a csatát akkor nyered meg, ha képes vagy teret biztosítani a mentálodban az akaraterő megszületéséhez, és folyamatosan képes vagy trenírozni is őt. Ebben az esetben a gyengeség minden egyes sakk partitokban minimum bástya hátránnyal indul. Az nem rossz deal:-) Nos nézzük.

Gondtalan gyerekkor, steril küzdőterek, igazi faszagyerek sehol, aki orrba verne párszor, magasságok és mélységek csak filmekben és álmokban, így szintkülönbség szinte semmi, izzadságcseppek csak a focipályán, szinte minden karnyújtásnyira, küzdelem sehol (se magammal, se mással). Közben a felszínen here-vere, nyaranta Görögország a családdal, a legfinomabb csokik, és a legújabb gördeszka márka Németországból, jólét, belvárosi gimnázium, gondolkodni nem nagyon szükséges, maximum azon, hogy éppen milyen Guns n’ Roses plakátot tegyek ki az ágyam fölé, és hogy Winnetou létezik-e igazán, merthogy ilyen fasza gyerekkel baromi jó azonosulni. Szóval elvoltam. De magamról magamnak semmit nem árultam el. Esélyesem sem volt, hiszen fogalmam sem volt arról, hogy lélek és szellem nálam/nekem hogyan/milyen nexust ápol. Így telik el 18 év. Hála a jó égnek, hogy közben megsuhint a szerelem, ami elkísér a mai napig, reményem van abban, hogy ebben az életemben egészen a sírig.

Egyébiránt most már abban bizonyos vagyok, hogy a gyengeség faktor életem első 18 évében óriási burjánzást hajtott végre bennem, teret és lehetőséget, ezáltal olyan egérutat adtam számára, amelyet nem szégyellt kihasználni. Nincs veszélyesebb annál, mint amikor kizárólag a felszínen mozgunk. Érzésre komfortos, hiszen szinte semminek nincsen komoly tétje. Ezzel altat a gyengeség manó. Aztán fogja magát, szép csendben kettesbe kapcsol, és a nyomát is alig látjuk. Most tehát előttem van. De csak ideig-óráig. Merthogy utánaeredtem. Hogy hogyan, arról legközelebb.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eletvalto.blog.hu/api/trackback/id/tr76340121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1075 (törölt) 2014.06.18. 18:40:36

Kedves Áron! Őszinte sorok. Hasznos egy ilyen felismerést megszerezni, leginkább hasznos még mielőtt el nem hagyjuk ezt a csodálatos bolygót.:D
Az biztos, hogy minden embernek kell az, hogy az élet egyszer jól pi..án rúgja. Az egészséges személyíségfejlődés és a helyes önértékelés kialakulási folyamatának a része. Minden igazi változást valami katarzis élmény indít el. Veled is valami ilyen történt?

Dechert Áron 2014.06.18. 18:57:49

@MiProZ: Konkrét történés, hogy fél éven belül halt meg számomra két nagyon fontos ember. De én úgy érzem (és ezt is szeretném), hogy a váltás, változtatás és változás, az önmagam megismerése egy folyamat része legyen/lesz.

1075 (törölt) 2014.06.18. 19:12:22

@Dechert Áron: hmm... sajnálom. Ez valóbban egyfajta katarzis. Érdekes üzenetei vannak az embernek. Nekem az összes barátom (szám szerint 3) nagyon fiatalon halt meg. Értelmetlen betegségek, vidám életerős embereket vittek el... Sokat gondolkodom rajta azóta is mi az üzenet? Mindannyiukhoz szoros baráti kapcsolat fűzött. Kicsit óvatosabb vagyok emiatt az emberi kapcsolatok terén. Mi van, ha valami boszorkányság áldozata vagyok? :)

Más és a témához jobban illik. Csodálatos érzés telítődni, lenullázódni és újra elkezdeni építkezni. A 35. év után elkezdi érezni az ember, hogy hoppá!, ez az élet nevezetű valami nem végtelen. Háttérbe húzódik az egó, helyükre kezdenek kerülni a mérték és érték egységek, magunk arányítása a világegyetemhez. Izgalmas utazás! Kívánom Neked, hogy legyen hasznos és juss el legalább egy szinttel előrébb! Ja és azt, hogy értsen meg a környezeted. Nehogy magukra vegyék a változást..., mert ha komolyan csinálod lesz. Garantáltan. :)

Dechert Áron 2014.06.18. 19:21:27

@MiProZ: Örömmel olvasom, és jól esnek soraid. Érdekelne, hogy hol találkoztál a blogommal?

1075 (törölt) 2014.06.18. 19:23:30

Titok! ;) Legyen elég, hogy valaki felhívta rá a figyelmemet. A gondolat a lényeg, nem a személy. :) Várom a további írásokat! ;)

Dechert Áron 2014.06.18. 19:45:12

@MiProZ: Bizonyosan érzem, hogy ismerjük egymást:-)Tudod, ezt megérzi az ember. De valóban, a gondolati és lelki színtér a fontos:-)Várom majd a kritikáid. Akár itt, akár pedig személyesen. Hiszen Te tudod ki vagyok, én pedig még nem:-):-)

1075 (törölt) 2014.06.18. 19:47:31

@Dechert Áron: "Sometimes, you need to just PLAY the game!" ;)

Dechert Áron 2014.06.18. 19:53:17

@MiProZ: Még egy-két kommentváltás, és rájövök ki vagy:-)Egyébiránt ennél a mondatodnál volt először gyanús, hogy ismerjük egymást:-):-): "Az biztos, hogy minden embernek kell az, hogy az élet egyszer jól pi..án rúgja."

1075 (törölt) 2014.06.18. 20:01:56

Szerintem nem fogsz rájönni :) Bár nem olyan nehéz. :)

Dechert Áron 2014.06.18. 20:17:12

@MiProZ: OK. De ha már játék... Amikor legközelebb találkozunk, utalj valami nagyon finom, alig észrevehető jellel arra, hogy ki is vagy:-) oszt vagy rájövök, vagy nem. deal?
süti beállítások módosítása